Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Thursday, May 27, 2010

KAPiTAn

lamanya tak makan dekat kapitan
sejak Cik Dina n Cik Zidah dapat title "PUAN"
sudah tiada orang nak makan kat kapitan

ish..ishh..
meleleh air liur teringat nasi beriani kat kapitan sebelah JJ
kalau yang kat Qbays lagi best
oh, yang dekat Georgetown pun best
sedapnya..

sedapnya makan nasi beriani sambil hirup teh ais
rasa senang ja nasi nak masuk perut
sejuk usus semua
sedapnya..

Tak pun
makan char kue teow mamak
sedapnya..

pastu kalau kenyang sangat
boleh makan
capati or roti canai
sedapnya jugak

uhhh...
jomla pi makan kapitan

jom..jom..

saya SANGAT terKILAN

geramnya
tadi 2 entry telah ditulis
tetapi tak dipublishkan
sebab dia hilang sebelum dipublishkan
kemana dia menghilang???

sakitnya hati
sabar jela
kalau orang dah lama kena bebel
tapi dah nama pun laptop
buang air liur ja

Tuesday, May 25, 2010

Johan KaRom dan BaDmiNtoN SIRIM..

Yeah..

22 May 2010..
Menang Johan Karom Piala Perkasa SIRIM Berhad..
hebatnya..

24 May 2010..
Johan Badminton InterAmrec Piala SGM 2010..

Wah, hebat gila rasa..
Bulan MAY memang bulan yang bertuah buat aku
tak rugi aku pi jauh2 untuk lawan KAROM
walaupun tak pandai tapi still boleh belajar
memang kagum lah..


Erm, apa yer???
da lama tak update
Dulu marah kalau buka blok orang n tengok org tu tak update
sesuka ati ja kutuk dia pemalas update
sekarang baru tau
bukan bley ari2 nak update
kekangan masa
tapi akanku coba update ari2

Ok;la...
nak gi solat
Azan zuhur da bunyi tadi..
JoM,
bye--bye--

Friday, May 14, 2010

MOA signing, BraVo...

MOA signIng antara:

SIRIM, USM, UPSI..

TahNIah kepAda Team yang telibat,
Anda telaH menJAlankan AmAnah dengan DedikaSi sekali,



ini gambar selepas ceremony da ni..





Ini gamBar GeDixz bersama Budak tua dan Awanis..

buDaK BusuK ;(

Hepy beZday to You..HepY BezdAy To YoU,
hePy BezDay, HepY BezdaY, HepY Bezday To You.....

Selamat hari Jadi Cik Syazana..
Yang ke-25 tahun..
dah tua, so no present k..
Aritu nak beli dah kat JusCo tapi terletak balik,
so, next time, pi beli lain kat JusCo,
jangan merajuk yer, sebab kad pun boleh terlupa nak beli,
makcik tu da la asik dok sebut pasai bezday dia ja..
hahahahaha...

Makcik, dapat present apa dr Cikgu Norikhwan??



tahla keluar gambar ni ok ke tak..




So, tgu bulan depan yer...Lepas kita da kalah main karom kat SA..

Hepy Bezday syaZanA..

Monday, May 10, 2010

Solehah USM..




Rasa macam nak gelak kuat-kuat aja bila tengok gambar ni.
Zaman memang kanak-kanak gila, time ni tengah cari identiti.
Zaman ni kekadang pakai stoking, pakai handsock..
Hahaha...
Zaman ni jela..
Pastu pakai baju singkat balik..
Tapi still gi kuliah pakai baju kurung..
Nak menuntut ilmu kena la pakai yang sesuai dengan majlis..
kalau dah pakai baju nampak lurah kat depan dengan belakang,
Ilmu pun lari, lecturer tak lari, mau plak kalau lecturer lelaki,
dia bagi markah lebih lagi ada,
Tapi tula, time tu ja markah lebih,
Nak tengok ilmu tu bermanfaat ke tak,
Bila time kita nak aplikasikan,
Berguna tak apa yang kita belajar dulu,
Atau kita dah lari jauh dari apa yang kita belajar dulu-dulu,

So, sebelum buat papa fikir dulu,
Adakan apa yang kita buat hanya bermanfaat pada masa sekarang,
atau sentiasa bermanfaat selama-lamanya..
Sehingga di alam kubur..

Fikir-fikirkan....

Everything HappEn FoR a reaSoN ;)

Sometimes people come into your life and you know right away that they were meant to be there, to serve some sort of purpose, to teach you a lesson or help figure out who you are or who you want to become.

You never know who these people may be but you lock eyes with them, you know that very moment that they will affect your life in some profound way.

And sometimes things happen to you at the time that may seem horrible, painful and unfair, but in reflection you realize that without overcoming those obstacles you would never realize your potential, strength, willpower or heart.

Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of luck. Illness, love, lost moments of true greatness and sheer stupidity all occur to test limits of your soul.

Without these small tests, life would be like a smoothly paved, straight, flat road to nowhere safe and comfortable but dull and utterly pointless.

The people you meet affect your life. The successes and downfalls that you experience can create whom you are, and the bad experiences can be learned from.

In fact they are probably the most poignant and important ones. If someone hurts you, betrays you or breaks your heart, forgive them because they have helped you learn about trust and the importance of being cautious to whom you open your heart.

If someone loves you, love them back unconditionally, not only because they love you, but also because they are teaching you to love and open your heart and eyes to little things. Make every day count. Appreciate everything that you possibly can, for you may never experience it again.

Talk to people whom you have never talked to before, and actually listen. Let yourself fall in love, break free and set your sights high. Hold your head up because you have every right to.

Tell yourself your a great individual and believe in yourself, for if you don't believe in yourself, no one else will believe in you. Create your own life and then go out and live it.

Friday, May 7, 2010

USM, Pulau PiNAng..



USM masih seperti dulu..
3 tahun lepas waktu aku habih konvo,
nangis-nangis sebab sedih berpisah dengan kawan-kawan..

Hari ni aku melawat kawan aku yang masih buat Master di USM..
Katanya...

"Hari Rabu teringin gi makan kat Subaidah, macam kita dulu-dulu, abih je kelas makan kat Subaidah, then ada acara kat Dewan Budaya, ala, acara tu diorang suruh nyanyi lagu USM..Sedihnya, lama betul Eju kat sini ..dekat 6 taun..pastu dis week eju dah nak tinggalkan USM..."

Aku yang dengaq pun rasa sedih jugak..teringat kenangan zaman jadi student dulu...InsyaAllah, aku akan jadi student balik..baru tadi bincang dengan lecturer dan Alhamdulillah, aku yakin kali ni aku membuat pilihan yang tepat...Harap-harap tak macam dulu, poyo je semangat, pastu lupakan terus...

Kali ni aku berazam akan buat yang terbaik..yang penting ini suma untuk masa depan aku jugak...

Chayok..Chayok..Chayok!!!!!!!!!!!!

Monday, May 3, 2010

Sape Yang CantIk tU??



Yang pakai cantik2 tu la Asfarina..Yang pakai sonket biru yang kurang cantik sket tu aku...

Tanggal 1 Mei 2010..

Walaupun 1 Mei dah berlalu tapi banyak kenangan indah dan pahit yang berlaku hari tu..Seperti yang semua tahu aritu Asfarina Azemi bertunang dengan En.Sani. (gambar tiada lagi, ada kat syazana). Happening la. As mmg gorgeous. Yang turut hadir adalah Syazana, Eju toek dan jugak Hasanah (kawan Eju). Erm, sebenaqnya tak banyak gambar pun sebab kami sibuk melantak..Pastu aku nak cepat..plak sebab nak pi majlis nikah Aini (geng kat sek. ASMA dulu). Tak sangka si kecik tu dah jadik wife org..Dia nikah dalam kul 2.00pm, tapi aku sampai dah dekat 4.30pm, terpaksa kalut2 wish, sebab dia nak gi outdoor..Tak pe la kasi dia pi outdoor, aku lepak dengan mak dia jela...Mak dia mmg da kenal sangat dengan aku..

Apa yang Berlaku Bila Sampai Rumah....
jeng..Jeng..jeng..sampai2 ja mak terus tanya.."Anak jiran sebelah tu nama apa?" aik, apasal tanya aku plak.takkan mak aku tau papa plak kot.."Pasaipa mak?".."erm, tadi mak pi rumah sebelah tengok orang sakit, depa kata keluarga tu pi meminang,..Budak tu baru abih kat U dia 3 hari, dah bertunang..Keja dah kot".."oh budak tu, tak lagi kot"...Oh mak, kecik ati dengaq..Selama beberapa saat aku terkesima..terdiam tanpa kata..Then, ok..I got It..dah, jangan pikiaq lagi, Concentrate on work..Nak pi Kuching kan bulan 8 ni??? buat paper work...

hehe..tah paap jer la..saja nak mengurangkan tekanan yang dok menekan2 limpa, jantung, hati dan usus kat dalam perut ni..Ok, buat keja dulu...