Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Tuesday, June 29, 2010

La..patut pon..

rupa-rupanya ada orang tu xcident, kereta rosak la tu..so, wat to say, just padan muka dan jangan la marah sangat..tak cedera pun..kereta ja cedera sket..yang tu pun nak marah...

Friday, June 25, 2010

hari-hari terakhir seorang penyelidik

Ini lah DrQ yang keputusannya meninggalkan sirim telah mengubah kehidupan aku...


bukti pekerja sirim, logo besaq kat belakang tu..




walaupun nampak macam tak berapa sedih tapi menangis jugak la..haha..malu la nak cerita..

I Miss U..

Thursday, June 24, 2010

Berdebar-debar..

tajuk dia poyo sket..tapi memang ada rasa berdebar-debar pun..hehe..nape eh ari ni rasa berdebar-debar...huuurrmmmm..tengah pikir-pikir ni..kenapa yer???

terpaksa tunggu dan lihat apa yang akan berlaku after dis..

Friday, June 18, 2010

Budak paliNG cute..



Ini nurul aiza yang senget

sengat kan
tengok gambar dia pun da tau dia sangat senget
geram betul dengan budak kecik ni

bagi aku dia sangat cute
keletah dia, sangat menggelikan hati
pandai sangat
kalau aku cakap aku akan beli hadiah kalau dapat no 1
dia akan ungkit kenapa aku tak beli hadiah
waktu dia dapat no. 3 time dia kat pasti dulu
haha
mana boleh
dulu kan makcik tak stabil lagi
sekarang jer makcik dah kaya raya

aiza dia tak boleh bercakap sehingga umur dia dekat 3 taun
tu pun setakat gagap2
aku menyampah betul nak cakap dengan dia time tu
sebab dia cakap aku tak paham
aku cakap pun dia tak paham, n dia akan buat tak reti ja kat aku

sampai la satu hari tu
jeng..jeng..jeng
'''pacik'''
ada sora budak panggil aku, aku rasa la
pusing2 nampak aiza
sah dia panggil aku dia
nak tergelak pun ada
dia panggil aku pacik instead of 'makcik'
wakaka..
ok la, aku layan jer

sampai satu hari tu
ada sorang sedara datang rumah
saja dia round petang2 tengok padi
singgah jenguk famili aku
memandangkan takda sapa kat luar umah
aku, mak, bapak, kakak ada kat dalam
cuma aiza n abang2 dia dok main kat luar
tapi kami dengaq la dia tanya kat budak2 tu
"sapa ada kat umah"
dengan pantas dan sangat yakin sekali
aiza menjawab,..'ada mak, tok, wan dengan pacik..."
sedar tu punya la terkejut
"bila makcik hang kawen, wan hg tak panggil pun, tengok2 dapat pakcik dah,
suruh dia keluaq mai jumpa aku"
hahaha
gara2 aiza yang senget dia, sedara aku pun terpedaya
hahaha

tapi bila dia stat masuk 5 tahun, memang dia sangat lancar bercakap
bukan setakat bercakap, menyanyi, bersajak, menari
memang hobi dia la tu
sampai tengah makan pun dia boleh bangun menari kalau ada lagu best
kalau bab membaca
dia akan membaca sampai mengingau pun benda yang sama
ada stu malam tu, dia mengigau dengan sangat kuat
"anak burung yang pemalas, ...anak burung yang pemalas"
tah sapa tah yang masuk dalam mimpi dia
pastu kena sumpah kot jadik anak burung

tapi satu ja pasal aiza ni
suka carik pasal dengan aku
kalau dia nampak aku tengah lepak tengok tv
mula la cari pasal
"minah rempit tengok cita apa tu??"
ceh..geram betol
dia panggil aku minah rempit
sebab dia kata
aku suka bawak keta laju2
hehehe

Aiza
i really2 love u
makcik doakan aiza sihat, ceria dan berjaya dunia akhirat..
sayang aiza..
MMMMmmmmmmuaaaaaxxxxzzzz..

Thursday, June 3, 2010

Durian ;)

Bila la durian tu nak gugur
dah dua tahun tunggu
tak gugur jugak

macam tak dapat ja nak merasa
huhuhuh