Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Friday, November 18, 2011

Esok 18/11/2011

Esok, hari sabtu, anak kepada cousin saya akan kahwin..

Sekarang ni, saya sedang membaca buku "POOR DAD, RICH DAD".. best,, kawan baik saya Dr Sairah yang dah sepuluh kali promote suruh baca buku ni,... Dia adalah seorang dokter perubatan yang sangat bercita-cita tinggi untuk menjadi seorang businesswoman yang berjaya.. Dalam library dia ada berpuluh-puluh buku motivasi yang dia dah ulang-ulang baca berkali-kali.. Dia adalah salah seorang kawan baik saya yang sangat highly motivated.. suka sangat ada kawan yang success n motivate macam tu..

Kat sini saya nak quotekan satu kata-kata yang saya kutip kat buku tu;

"The Difference Between Success and Failure is Being Able to Learn From Our Mistakes to Become More Discerning. The Secret of Success is To Get Up and Keep Going. Once it Happen, You Will Look Back and Realize That It Happened At The Right Time For You"

Tuesday, November 1, 2011

Bila Allah sayang

Saya sedang membaca satu blog..
sehingga saya terjumpa ayat ini yang ditulis oleh tuan empunya blog tersebut..

"Kalau Allah tidak sayang, Allah tidak akan uji"



eh-eh, ada pulak tahi mata kat mata ni..