Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Sunday, January 15, 2012

Happy Anniversary to me..

15 JANURI datang lagi.. its not my birth-day..

Lagi 9 bulan baru birthday saya.. wiwiwinkkkk


No no no... im happy to announce that im single and im still in my way to change myself to be a better person to find my charming guy.



Pagi ni, bangun waktu dengar azan subuh. Then solat subuh, pastu gerak eju. Suruh eju bangun n gosok gigi serta cuci muka laju-laju kemudian bersiap. Sambil dengan ditemani dengan tuala kecil dan sebotol air mineral, kami pun naik la kereta PHU1741.



Destinasi 1.


Kami ke tepi laut yang mengadap ke pulau jerejak. Tunggu punya tunggu punya tunggu, sang mentari tetap muncul malu-malu sambil dilitupi awan.. hohoho. Nak tengok sunrise, tapi dekat pukui 8.30am pun mentari tak muncul-muncul lagi.. Nasib tak baik.. hujan nak turun. Lepak-lepak jap, then.....



Destinasi 2.


SUBAIDAH nasi kandar. This is my all time favorite place to go if i were in penang. Really liked la. Boleh mengadap nasi kandar hari-hari. Makan-makan, minum-minum sampai kenyang lu, sebab nak ke destinasi lain plak.



Destinasi 3.


Bukit Jambul. haha. Kami nak hiking naik bukit Jambul. Wah, penat jugak la walaupun tak sampai 30minit dah boleh sampai puncak dia.



Destinasi 4.


Jeruk Pak Ali. Pekerja pak ali jahat, kedekut dan kira pun tak pandai.. tak suka.. nak boikot kedai jeruk pak ali yang kat bahagian belakang tu. Lepas ni nak beli jeruk kat kedai yang depan tu ja. Tak baik la pekerja pak ali tu, dah la pakai kupiah, pastu simpan janggut segala, tapi tipu pelanggan. Sangat tak baik.. Rasa macam taknak halalkan lebihan duit yang dia sengaja kira lebih mahal tu. Bukan aku sorang yang dia buat macam tu, eju pun sama. Dia ingat kami tak pandai kira. Tapi disebabkan aku blur time tu, aku blah ja, pastu baru aku pikir balik sebab apa harga dia lebih mahal dari kedai jeruk pak ali yang aku beli bulan sebelum tu. Orang ni nampak ja baik, ada pegangan agama, tapi tipu pelanggan. Berdosa tau tak. Mintak maap la yer, saya taknak halalkan apa yang awak buat tu... Geram dan sakit hati sangat2 ada orang islam yang macam tu beniaga.



Next.


Now kat bilik eju kat usm, tengah online, sambil tengok melodi, sambil update blog..

Situasi sebenar: belum mandi dan bau macam kambing..



Petang ni, makan kat tepi pandai (cadangan eju)



Malam,

Online jer kat bilik.



Haha. Nothing special. Actually today is the birthday of Sultan Kedah. Allah selamatkan kamu.



Ok, da..


Nak sambung bermuka buku plak.. pukul 6ptg nak keluar dating kat tepi pantai ngn eju.

Post a Comment