Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Tuesday, September 11, 2012

Selamat Hari Raya -6

Selamat Hari Raya..
 
 
Seronok raya?? erm, boleh lah ..
 
 
Actually, saya raya hari ni.. wah, happynya.. berakhir penantian bila nak raya dengan selamat.. Hari ini datang jugak akhirnya.. haha.. Punya nak ligan masa, sabtu baru-baru ni, even saya ada di USM time tu, pulun jugak puasa.. Kalau nak diikutkan, memang la lambat sikit nak beraya 6, orang lain minggu terawal raya dan boleh raya-6, saya dah nak habis syawal baru nak raya-6.. Tak merasa la nak makan lemang hasil bakar sendiri.. 2 minggu lepas waktu mak saya raya-6, abang ipar bermurah hati bakarkan lemang dan kakak masak rendang ayam, sedangkan mak just request nak makan ketupat.. tak adil.. Itu la padan muka sendiri, lambat-lambatkan puasa.. Tapi ada kawan saya kata, ermmmm "SLOW AND STEADY WIN THE RACE" hehe.. ok la, dah win dah...
 
 
Raya aidilfitri, semua blogger buat entry.. saya punya lebih kurang diorang cuma saya pegi satu rumah ja raya ni pastu balik tengok tv and tido.. Apa kes?? Ada ka patut sorang pakcik tu buat ayat " ni dayah yang tak jadi kawen dengan anak tut tut tu kan? ada ganti dah ka la ni".. OMG.. seb baik saya tak terlekat kaki ayam.. Pakcik,-nak ja saya bagitau- mamat tu dah bertunang dengan orang lain dah pakcik.. Tolong jangan nak sebut-sebut benda-benda yang kurang memberi erti.. past is past..life must go on.. Tak kisah la sapa dumped kan sapa, yang penting saya happy dengan apa dan siapa yang saya ada sekarang...
 
 
Ok, selamat hari raya..
Post a Comment