Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Friday, April 18, 2014

oh yeah!!!!

Assalamualaikum...fuh... fuh...fuh..(tiup habuk sikit-sikit ni)

Lamanya tak update.. blogwalking setiap hari tapi sejak aktif (aktif la sangat) di instagram, malas betoi nak update blog. But still rindu giler nak menulis n share and simpan sesuatu di naufalengine ni..Since laptop yang di gunakan ni tak boleh bluetooth makanya banyak la gambar yang tak dapat di upload. Malas la nak transfer bagai. 


Hari ni, ok dah masuk 18.4.2014, semalam karpal singh meninggal, dan dah sebulan lebih kapal MH370 hilang dan kemungkinan untuk ditemui mungkin tipis.. Malas la nak kaitkan dengan segala konspirasi sebab sememangnya saya langsung tak berminat nak baca isu konspirasi tu semua. Semakin baca menjadi macam semakin kagum kononnya US tu hebat. Kejadahnya nak taip panjang-panjang, lastly kesimpulannya "ini semua adalah agenda Amerika"... Setakat nak buat kesimpulan macam tu, baik la pikir macam mana nak naik pangkat or dapat cari duit banyak-banyak..kihkih


Apa ya nak di tulis...

Master?.... InsyaAllah.. Doakan yang terbaik.. Saya perlukan doa dari semua orang samada yang kenal atau pun tidak.. Saya perlu jugak habiskan segalanya tahun ni sebabnya tahun depan, ada sesuatu yang besar akan datang... Jeng jeng jeng.. Maybe transfer, maybe new area, maybe new position, maybe new title, maybe new car, but opkos new Hidayah.. Orang kata, umur 30 tu memang perempuan paling cantik la time tu.. hahaha... Tak caya?? Ok, kita tunggu taun depan.. Nebes pulak...


Kerjaya... Kehidupan berjalan seperti biasa. Arghhhh


Sebenarnya tahun ni memang nak penuhkan dengan travelling. Serius. Macam-macam yang di rancang. Malangnya tak cukup kawan bujang yang available nak temankan. Serius nak vacation kat pulau yang cantik, boleh berendam dalam air masin, tengok ombak, rendam kaki dalam pasir, rasa desiran udara pantai yang sejuk kat tengah malam.... serius rindu suasana kat atas gunung... (tetiba rindu gunung, apekah???- rindu gunung ke rindu orang yang naik gunung sekali...hihihi)


Seronoknya la kalau dapat tido kat dalam chalet yang di buat dari kayu, pastu malam2 dengaq ombak menderu, tak pun sambil makan sotong bakar tepi pantai bawah candle... Pastu petang-petang makan kepok lekor sambil tengok mat saleh berjemur.. kihkihkih..


The best part adalah drive 6-8 jam ke pulau tu dalam keadaan excited giler ni pastu drive balik dengan perasaan puas hati walaupun letih nak mati.. Yup, saya paling enjoy adalah suasana dalam kereta.. Saya boleh jadi co-pilot yang setia tak tidoq asalkan pilot adalah seorang yang ada sense of humor. Ada topik boleh borak-borak, boleh share, boleh tease each other, boleh nyanyi-nyanyi, main teka teki... Orang kalau dah gayat, memang sanggup drive even 10 jam pun. Rela gigih gagah perkasa nak jugak drive even kaki dah nak cramp. OMG,,, help-help-help.. Drive balik kampung kat pokok sena yang 2jam tu pun kau dah mengeluh nak ada driver yang tak payah bayar gaji hidayah oiiii..


Lately, saya selalu sakit pinggang.. bila bagitau sakit pinggang respon orang yang tak kenal adalah, "awak tengah pregnant ke?" Cis, sandiwara apakah itu.. Ingat orang bujang gagah perkasa yang jadi Ahli Pekasa ni tak boleh kena sakit pinggang ka..Yadeiiiii

Stress boleh membunuh. Ive had a bad backpain and tak sangka bila salah satu reason yang menyebabkan penyakit itu adalah stress. Ya, muscle terkoyak atau ligamen haus pun mungkin antara punca, tapi tak syak lagi stress adalah penyumbangnya jugak. So, take care of ourself. Ramai yang perlukan kita.. Only 8 months before saya buat keputusan pasal adoption.. hihihihihi... Kind of adoption tu masih belum diterjemahkan lagi..Biarlah misteri MH berakhir dulu,.. Too much la sekarang ni.. Tetiba dengan kes culiknya,.. Warganegara prihatin macam saya ni kena la pikir pasal negara, tak boleh nak pentingkan diri pikir pasal diri sangat... Fasha Sandha yang cantik manis tu pun dah tak update instagram sebab menghormati mangsa dan ahli keluarga MH370..  See, tak sia-sia i minat kat fasha... Gimme five kak pasha.. 


Ok, esok jumaat.. Malam ni malam jumaat.. Dah g tido.. esok nak masuk lab awai... Nite ebelibodi...