Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Wednesday, June 18, 2014

testing hapdet

Testing... testing ... testing...testis...opsss silap...

melucah dalam bahasa sains pulak.. sori darling..


payah jugak rupanya update tru fon ni.. cewah.. sebenaqnya nak habaq kata update guna fon. Maklum la pestime.. haaaa habaq lagi kata update guna fon.. lepaih ni senang la nak hapdet.. guna telefon murah pun boleh. Mengkala kata kat opis dh ada free wifi merata ceruk... why not kita gunakan bagi mengisi masa yg ada sementara dok tunggu mendalah mesin gedabak ni dok scan sampel...

eh dah habih scan... babai...fokus..fokus..fokus..

Saturday, June 14, 2014

Lamanya La...

Assalamualaikum..


Hai ebelibodi.. 

Otak berkarat dah.. concentrated dengan ayat teknikal.. ceewah.. too much la sekarang nak kena pikir.. thesis lagi, proposal lagi, slide show bombastik terbabooom lagi, method skematik lagi, nak cantik lagi, nak kurus lagi.. ish too much.. Dalam pikiran ni, yang terpaling penting terpaling atas terpaling priority adalah KEKURUSAN... Kamon Hidayah.. Semak la tengok almari penuh dengan baju dah macam sarung nangka.. its too much.. pelis la...

Tahun 2014.. Well.. entahla aku bagitau ke tak yang tahun ni aku mulakan dengan penuh keserabutan. Serabut semak sampah lemak semua ada la.. Semak dengan master (nope, semak dengan supervisor sebenarnya), semak dengan kerja (paling semak samun lalang sampai dah jadi pokok serai).. semak dengan amalan hidupku hihihi i nampak macam nak menunjuk baik ka- ha ni paling semak.. amalan ni paling semak sebab tetiba aku dah jadi malas nak g kelas tajwid, week by week aku start ponteng kelas dengan alasan ustad selalu tak punctual datang ngaja (kuang ajar kan anak murid guna alasan ustad sebab taknak pegi kelas, then now slowly aku dah buat keputusan macam nak stop jap kelas arab sampai habis ramadhan... serabutnya la.. kenapa la malas ni nak sangat berkawan baik dengan aku, kenapa malas nak sangat adore dengan perempuan gemuk macam aku, no wonder la orang selalu kaitkan malas dengan gemok.. shuh la malas.. lu pi main la jauh2, wa manyak susah tau lepas mati kalau lu asik nak kawan dengan wa...

Aku nak share sikit.. Taun lepas beria aku siapkan proposal nak g training pasal quantum dots kat sheffield, UK. Siap dah ada tempat nak stay 3 bulan kat sana, dah bayang nak makan apa nanti supaya balik Malaysia semua orang pengsan sebab tetiba aku kelihatan sangat seksi kekurusanku.. Tapi biasala, dapat surat bahawa aku ni masih lagi penting berada di Malaysia. Yela, aku paham. Public figure macam aku memang orang payah nak lepas, sangat penting untuk industri hiburan Malaysia. Payahkan jadi orang cantik macam kita, eh macam aku... Pastu tahun ni aku tertarik dengan New Zealand.. Dah semangat ni siap semua flight ticket dah dapat quotation, dah penat berbalas emel dengan Dr. kat sana, tak larat balas emel kami ber skype pulak, tak clear dengan skype dia siap kol lagi, then suddenly Dr. tu bagitau aku tak diterima due to insurance issue..

Bagi mengubat hati yang kecewa lara terluka, aku ber escape di teluk bahang.. Tempat tu sangat ohsem, highly recommnded.. Cumanya toksah la pi time cuti sekolah macam aku.. Manusia berpusu pusu macam nak rebut tudung Fareeda.. Cuma bila aku guna laptop yg tak boleh bluetooth, aku menjadi lebih banyak beristigfar.. Nak transfer gambaq punya la azab.. Next time la. 

Tahun ni aku dah ke ganu.. Yup, shima hosmet lama aku kawen, tapi aku pi 3 hari sebelum kenduri. Stay 2 hari bagi merasai saat bahagia bekas teman serumah. Tak mampu aku nak tunggu sampai kenduri sebab kenduri shima bertindih dengan kenduri sepupu. Kami perlu berkampung di Jitra. Fun sebenarnya berkampung dengan sedara, mentelah dok jumpa pun dalam grup wasap je la selama ni. Lain feeling dia antara jumpa melalui bait kata dengan jumpa sambil mata bertentang mata...



Selamat membina keluarga sakinah yang diredhai Allah buat Hasimah (kawan i) dan Azrin (kezen i).. Semoga rumahtangga yang di bina akan menjadi aset berharga yang membawa ke Jannah. Selamat menempuh pahit manis kehidupan berkeluarga, selamat bertoleransi dan semoga setiap perkara yang mendatang dihadapi dengan bersangka baik.. Bagi insan yang hidupnya dihantui dengan formula kimia dan persamaan seimbang, sangka baik adalah satu method terbaik untuk kita mencorak kehidupan dengan lebih kalerful. 


Walaupun aku taknak sentuh pasal keja tapi aku nak jugak cakap satu benda. Aku suka kulim, aku suka tempat keja aku (serius betul) tapi aku masih berusaha supaya aku suka dengan persekitaran ditempat kerja aku sekarang.. Masih berusaha mencipta situasi gembira datang ke ofis setiap pagi. Betapa ramai kawan aku yang bila berubah arah angin depa lebih bersemangat dan bermotivasi. Aku masih menimbang baik buruh tapi aku masih belum mendapat konklusi, sukar rupanya menjadi perempuan yang hanya nak berlalu mengikut arah angin. Naluri dan arah anginku berbeza, tapi aku tak daya nak memilih. Hakikatnya aku masih ditempat sama tapi berusaha menjadikan diri lebih bermotivasi dan berinspirasi. End up aku kat depan laptop dok karang karangan yang anak aku baca sepuluh tahun lagi konfem pandang aku angkat kening sebelah sambil dahi berkerut... 

p/s: Anakku, ketahuilah, walaupun sekarang ibu mu adalah usahawan berjaya, namun suatu ketika dahulu ibumu hanyalah buruh kasar yang menikmati cuti hari buruh pada 1Mei setiap tahun, bersyukurlah dengan kehidupan kita sekarang setelah ibumu tidak lagi menjadi buruh kasar kerajaan seluruh malaysia...




zzzzzzzzzzzzZZZZ... nunite