Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Thursday, October 16, 2014

Oktober rain.. rainbow...

Assalamualaikum,

Hihi.. terpksa belanja satu gambar Krabi.. Tetiba jadi malas nak share gambar krabi sebab bila buka folder Krabi terus jadi rindu nak ke sana lagi.. Tapi ada la berapa keping kawan saya tag kat FB, walaupun saya kurang gemar di tag di FB gambar yang ada muka saya.. nanti bila ada orang tagged gambar kakak saya akan tanya, pasaipa letak gambaq kat FB? terus kena queen control..
 
 
OK, kita nak share new experience la yang saya lalui ahad lepas.. selama ni saya asyik di interview orang, tapi ahad lepas saya berpeluang untuk interview my new staff. Cewah.. toing toing (angkat kening sket).. haha.. sebenarnya dari sehari sebelum, saya dah berdebar.. poyo kan.. padahal bukan saya kena jawab pun. Tapi pagi nak interview tu bukan setakat tangan sejuk tapi dah shaking dah.. hahaha.. lawak pulak bila pikir..Tapi once dah start dengan interview session, semua berjalan lancar.. alhamdulillah.. Tapi yang tak syoknya adalah, i pity all the candidates. Walaupun candidate yang study kat Jepun tu gaji dia sekarang lagi tinggi dari saya, perghhh.. rasa macam nak bagi peluang pada semua.. padahal time interview, sampaikan Dr yang sebelah saya tanya "ok, what is your next question, u kan suka torture candidate".. hihi.. Padahal bukanlah nak torture tapi mungkin sebab soalan saya kedengaran skema, so kedengaran macam nak torture.. Yela, bukan senang nak pilih the most suitable candidate untuk bersama saya nak hasilkan quantum dots yang high end.. not an easy task. Saya dah buat pilihan saya, sila doakan beliau berjaya menghabiskan masa dua tahun dengan jayanya... soalan saya mudah ja, macam...
1. Mintak dia bagi brief explanation pasal dia punya FYP
2. Pendapat dia pasal nanoteknologi, seauh mana kefahaman dia pasal nanoparticle
3. Sejauh mana dia berminat dengan bidang research
4. sejauh mana sirim mampu bergerak selari dengan nanoteknologi
5. Perancangan kerjaya dalam 5 tahun dari sekarang
Ok la, quite torture la jugak... Tapi i nak jugak dengar jawapan dari budak2 graduate obesi ni kan.. Sayangnya beliau lelaki, so tak dapek la nak ambik.. Saya nak perempuan je, senang nak travel makan angin jalan-jalan cari makan sesama..
 
 
Bila masuk bulan oktober, perasaan macam-macam sekarang. Alhamdulillah, tuisyen untuk tahun ni pun dah nak habis.. end of oktober boleh la saya tumpu 100% pada thesis masters. Tapi dengan situasi sekarang, banyak benda pulak nak kena fokus. Dengan projek yang mana bila akhir tahun kampeni akan mula nak tutup akaun, ouchhh stress. Paper yang kena siapkan this month jugak sebab nak present kat langkawi next month, and paling penting labwork kena disiapkan this month, by hook or by crook... Pengsan la camni.. Tapi yang paling nak pitam sebab harga minyak naik 2 kupang... pitam 3 hari...
 
 
Naufalengine... Naufalengine sangat sentimental.. Saya dah guna nama naufalengine since sekolah.. entahla kenapa dalam banyak2 nama saya pilih naufalengine.. Waktu kat U lecturer saya kata, email add saya sangat bombastik.. haha... Last two years saya terpaksa bagi personal emel dekat sorang lecturer uitm sebab dia tak dapat hantar paper untuk saya review kat emel sirim, dan dia kata email add saya sangat canggih.. hahaha.. and last month saya terpaksa bagi email personal ni sebab sorang participant workshop tak dapat reply email sirim dan dia mintak personal email.. Dan saya tau dia mesti senyum dengar nama email saya sebab dia mintak saya ulang 3-4 kali spelling email ni.. vongssss... Ayyok terpaksa tengok orang yang gelakkan email saya hujung bulan ni time workshop..
 
 
Arghhhh.. banyaknya keja tapi still dapat siapkan satu entry.. hihi.. rindu bila lama tak menulis.. Tapi rasa serba slah bila dah nak post sebab thesis masih tak bergerak.. Baik, siap je thesis nanti, hari-hari nak share tips kat sini... Tipu je
 
 
Doaka saya dapat hantar thesis bulan depan k.. babai.. ada banyak buku yang saya nak khatam, nak review, nak balut, nak tidor sesama, nak makan sekali, nak travel sekali yang hanya boleh realisasikan bila saya dah free dari mimpi ngeri sekarang...
Post a Comment