Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Tuesday, September 19, 2017

My birthday and the untold story

Saya rasa macam lama sangat tak update
Surprisingly, baru sebulan setengah tak update
Tak sangka la pulak ada orang rindu nak baca blog yang suka up diri sendiri ni


Well, last Friday, its my birthday
Yang ke-32.. Haha..  Awet muda kan?? Selalu orang salah sangka masih belajar kat matriks
Hiks
Last year saya buang setting birthday pada FB, this year saya letak semula
Opkos la ada sebab musabab, usually, saya jarang la buat benda takda aim, tapi tak boleh la nak reveal kenapa gedik-gedik dah buang tetiba nak pi set balik, itu terlalu personal...
And, ok la terpaksa mengaku, terpaksa regret dengan decision yang dibuat
Sebab daku rasa tua kerana notification semua post on that date naik... and dapat membaca wish pada ketika zaman belasan tahun.. Well, masuk matriks kan end of teenage years


Jumaat lepas (masa hari birthday tu).. hujan sepanjang hari, dan saya terkandas di rumah tanpa transport untuk pulang ke kampung.. Oh ya, ada kisah tragis hari khamis tu.. Actually banyak kisah sedih yang berlaku sepanjang minggu lepas.. 


Hari Isnin lepas, Sultan Kedah mangkat.. Terkenang memori terjumpa tuanku sewaktu Tuanku pulang ke Kedah untuk majlis sambutan hari lahir tahun lepas. Pertemuan yang tak disangka tu berlaku di Puncak Cable Car Langkawi. Tuanku yang telah berusia 89 tahun, berjalan melalui suspension bridge tanpa sebarang bantuan, lagak yang sangat gagah.. Kagum saya dapat memperkenalkan our King kepada Professor pada ketika itu.. Tak habis-habis saya memuji baginda sehingga ke dalam kereta... Prof, Shan dan Dr Min pun layankan aje la aku ni...


Hari Khamis,

Paginya dikejutkan dengan peristiwa kebakaran sekolah Tahfiz di Keramat.. Tapi masa tu saya belum betul-betul ikuti kisah yang berlaku. 

Petangnya, saya menggunakan alat UV-Vis.. Entah apala hikmahnya, alat tersebut terbakar, mengeluarkan asap tebal, dan hampir meluruhkan jantung saya.. Dag Dig Dug sangat masa tu.. Alat tersebut tersangat lah baru beli dan masih belum pernah terjadi sepanjang hampir 13 tahun saya belajar dan bekerja, alat yang saya guna terbakar... Zaman kat USM dulu ada la sekali, alat GPC terbakar, tapi masa tu lagi havoc, sebab dah malam dan kebakaran asap tebal sampaikan bomba datang 2 buah truck, masa tu semua risau takut school kimia meletup.. Paling kelakar adalah part 2 orang student final year jalan kaki berkilometer malam-malam tu dari hostel ke scholl, di tengah orang kecoh pasal lab terbakar, depa dua kecoh takut sampel final year project rosak.. Clever sangat!!!! Aku dengan Gme la kalau buat perangai bongok gitu, kawan-kawan lain tak ikut and stay kat bilik so kalau kitorang tak update means something bad happenla, motif, konon-konon akan sia-sia lah kerja kami kalau semua terbakar, jadi better selamatkan, dan dalam masa yang sama dapat melaporkan hal cemas tu dari tempat kejadian, berita terkini dan sensasi la kononnya.. 
Maghribnya, sememangnya hanya tinggal saya seorang dalam kawasan pejabat.. Zilah dah balik setelah di jemput Musri.. Pak guard pula dah kunci pintu masuk belakang, makanya saya kena keluar ikut laluan makmal, yang sedikit jauh dan ermmmmmm scary.. 
Once saya masuk dalam kereta, cuba hidupkan enjin, and... thats it.. After 2 kali cubaan, i know already.. Tamat sudah riwayat bateri karetaku.. Cubaan apakah ini.. Dah la hampir maghrib, di kawasan parking belakang, keseorangan... Saya cuba bersikap cool, kol Liza mintak dia tolong jemput dan hantarkan saya pulang kerumah dan bernasib baik sebab dia setuju nak datang ambik, keluar kereta, kunci kereta dan berjalan ke pagar depan.. Masa tu, persetankan perasaan takut yang mula nak menapak di sanubariku... Nasib la ada pak guard kat pondok.. Kalau tak memang aku tahan jela kereta sapa-sapa yang lalu depan sirim tu..


Jadinya, memandangkan Jumaat hujan sepanjang hari, ditambah tak ada kereta, terpaksa la mengharapkan ehsan Liza. Liza datang jemput dan saya kol uncle mekanik untuk tukar bateri kereta. Nasib la segalanya selesai before solat Jumaat.. Mahalnya la hai bateri kereta sekarang.. Almost 30% naik harga.. Ayyo

Lepas setel hal kereta, kami lunch sesama, (padahal kat rumah tadi dah makan fries setengah kilo.. Macam mana saya tahu saya makan setengah kilo??? Fries tu kan sekilo seplastik tu.. If kita makan luak separuh plastik, means kita dah berupaya/berjaya/gagahperkasa makan sebanyak 0.5kg.... hebat kan)

Since, masing-masing tak tahu nak makan apa, and masa pun dah almost 2pm, saya cadangkan kami ke Nasi Ayam Penyet aje.. Senang, sebab order aje, tak payah pilih.. Thats the beauty of kedai makan ada menu.. Tapi, I still love kedai makan Ehsan Tomyam...
Best thing adalah, Liza bayarkan our lunch as my 32nd birthday treat.. So, I must considered it as my birthday gift for this year.. 

Macam la dok dapat hadiah gempak kan every birthday... 



So, saya dah arrange birthday treat untuk diri sendiri end of this week. Kawan-kawan bayar sendiri sebab daku tak kaya nak sponsor depa.. Saya and my very bestfriend (Zati, Ela and Eju---- I love them so much) akan ke pulau idaman Zati... Bagi can la Zati dapat nama, kang merajuk pulak.. Zati, please treat me with KFC... 


If you follow this blog closely, selalunya saya akan arrange something for diri sendiri.. Yela, nak harapkan pakwe takde, arrange sendiri jela.. hikhikhik
And If you truly baca this blog, I promise to buy myself a watch, and I did it.. I bought a Gucci Glitter Wristwatch that cost me RM15 as my birthday present (a cheapskate minded).. Yang sedihnya, talinya rosak tak sampai seminggu beli.. Harga yang perlu dibayar kerana beli barangan cetak rompak.. Cesss

So, I would like to thanks Liza for belanja me on my birthday, a treat that i should remember... Mudah sangat jadi Hidayah kan.. 

...............................................The end...................................................

Raya haji haritu, famili saya buat korban dan akikah.. Akikahkan intan payung kesayangan semua, Aqif.
And I must say majlis ni telah menjadi macam majlis perjumpaan semua keluarga abang-abang ipar saya.. Dan anak sedara yang baru dinaiktaraf.. All of them jemput their family and depa semua datang... Ada yang dah berpuluh tahun saya tak pernah jumpa... Meriah tak terkira la.. Yang paling best sekali, i must say jugak, jiran-jiran and maybe tetamu-tetamu semua ingatkan ada majlis 2in1. Hahahahahha.. Sebab kami dirikan khemah and adakan mini dais... Patut la ada yang kecik hati kerana tak dijemput.. Nampaknya, If, If, If, saya kahwin esok-esok, kena buat majlis 7H7M dan bagi nombor giliran pada setiap undangan.. Supaya tak ada yang tertinggal dan tak ada yang terkilan tak dapat bergambar dengan pengantin.... 


...............................................................................................................

Adam

Kisah 1:
Kami duduk ramai-ramai, sembang-sembang gelak-gelak sambil usik Adam. Then, saya buka cerita,

Saya: "Nak tau dak satu kisah.. Dulu kan kat kampung ni ada satu pasangan orang Siam. Depa duduk kat rumah yang bangla tu duduk sekarang ni.. Menyewa lah.. Lepas tu, satu hari, isteri dia mengandung... Disebabkan depa susah, depa tak mampu nak bela anak depa... Disebabkan famili kita takda dah babu masa tu, jadi, depa bagi la dekat famili kita.. Lepas kita bayaq duit, keluarga tu pun pindah balik ke Siam... Itu la kisah kelahiran Adam"

Tiba-tiba ada kaki kecik sepak kaki saya sekuat hati dan berikan jelingan paling tajam... hahahahahahahahahahahahha


Kisah 2:
Lepas raya haji, PM umumkan cuti sebab menang sukan Sea.. Dah PM kata cuti, makanya terpaksa la stay kat rumah.. Presiden Sirim, see, I guna word "terpaksa", meaning, i sangat suka datang bekerja.. Phuiiii
So, tengahari tu lepas mandi, saya tukar baju lain...

Adam: (mula-mula dia perati).. "Tu bukan baju kakak kami ka?"
Saya: "Aaah, baju Aini.. pinjam sat.."
Adam: "Besaq la baju kakak kami makcik pakai..." (dengan mimik muka serius nak mampos, aku pelempang jugak budak ni, tak pasal-pasal aku masuk tibi3

Yela, kakak hang kuruih, makcik hang gemok, tak padan pakai baju kakak hang.. kuangjaq sangat


Kisah 3:
Kami dari rumah Adam nak balik kerumah saya, naik kereta, Hujan tengah lebat
Kakak dia, Aiza (dia ada 2 kakak iaitu Aini dan Aiza), cuma pakai sweater dan pakai hood untuk cover rambut.

Adam: "Kakak Ija, awat tak pakai tudung.. Berdosa nampak ghambut.."

Well, dia kan budak sekolah Arab

Tu okay lagi, ada sekali tu dah nak maghrib sangat dah, jiran dia tengah siram pokok depan rumah, tetiba azan,

Adam : "Makteh, orang azan dah tu, pi masuk dalam rumah, sembahyang"

Kakak saya terus pergi tarik dia masuk dalam rumah, tak sedar diri, dia tu yang kena masuk pergi mengaji malam rumah ustat...


Sekarang ni dia memang sangat particular pasal tak pakai tudung, selamba ja dia tegur kalau rasa tak berkenan, memang berdengung sangat... 


....................................................the end....................................................................


Ni paling penting, crucial issue
Sehari 3x , saya akan naik atas penimbang
Jarum  dia pusing, dan pusing, dan pusing dan terus berpusing.. dan stop pada satu angka yang buatkan saya rasa nak jerit, jerit tak boleh kuat, nanti zilah datang cek pulak jarum berenti kat mana, so kena la tipu dia cakap berat cuma 70kg, PADAHALLLLLLLL

Tu la, angan-angan tinggi
Nak bercuti ambil gambar badan macam model
Sekali nah ambik, model kaki gajah..
Tu pun tak sedar diri lagi, makan nasi 3x sehari, perasan macam zaman sekolah, nak siap ada pakej supper, memang dasar sangat...


Eh, dah lewat malam la...
Patut la senyap sunyi 
CISSSSSSS

Wednesday, August 2, 2017

Angau

Wanita kelahiran Pokok Sena kebanyakkannya pemalu.. Ini kenyataan serious.. Mereka ni malu tapi mahu..

Contoh: Cik Naufalengine

Beliau itu dahulu kala sangat gedik nak tulis blog.. Tapi malu bila tahu ada orang baca blognya... Tak cukup dengan itu, beliau telah meletakkan link pada laman sosial kegemaran beliau untuk ke blog beliau itu.. Makanya, traffic sesak, kemalangan tidak dapat dielakkan, paling parah apabila ia telah melibatkan kemalangan jiwa kepada beliau sendiri... Akibatnya, beliau makan hati, buah pinggang berusaha menyahtoksinkan kemaluan yang dihadapi, beliau akhirnya mengalami kemurungan lalu beliau cuba mengubati perasaan tidak enak itu dengan menikmati nesafe tarik buatan airtangan sendiri sebanyak 3x setiap hari.. Natijahnya, tanpa disedari, lemak tepu mula bergumpal dicorong-corong lapisan lengan pinggul dan erkkkk perot.. Kelihatan seperti wanita mengandung tujuh bulan.. Kemurungan semakin parah...

Atas nasihat dari diri sendiri.. Beliau cuba mendelete punca kemurungan yang bakal membawa padah..
Perlahan-lahan beliau sedar, itu bukan punca utama apabila beliau mendapati beliau bakal berdepan hukuman paling kejam akibat tindakan tanpa berfikir panjang..

Nah... Beliau bernasib baik.. Blog yang dilinked ke google+ lebih kebal daya tahan penyakitnya.. 
Biarlah beliau kehilangan google+ posts yang beratus itu... Asalkan blog paling dicintai ini terus mekar mewangi selagi hayat dikandung nyawa...


Nasib la tak hilang semua post.. konon nak privatekan tah kenapa tak boleh pulak nak setting ke private.. Button edit di Basic setting tu hilang... 

Tu la gatal lagi... kalau dah gila tulis tu.. Tulisssss jela gemok oiiiii




#blog thru phone

Sunday, July 30, 2017

Sorry, saya takda anak lagi!!!!!

Lunch hour harini
Saya keluar dengan Syazana
Sebenarnya taktahu nak ke mana, just nak cari lunch light-light
So, Syazana ajak ke Giant
Moh le ke sana

Sebelum tu pergi ambik gambar konvo yang saya hantar ke kedai untuk diframekan
Syazana kata cantik frame, walaupun cuma berharga 40hengget
Well, tengok objek yang diframekan kan lah..gituuuu

Ok, berbalik kepada cerita di Giant

Masa sampai Giant tu, penuh manusia, parking penuh
Jauhnya la hai kami parking

Masuk je dalam building giant, depan kiosk-kiosk tu ada la ramai promoter
Rasanya macam promoter yang jual barang luckydraw tu
Ala, yang suruh kita tulis nama je kengkonon nanti dapat hadiah
Gitu la ala2 promoter tu

Tapi kali ni promoter tu muda sangat
Kecik je adik lelaki tu
Waktu kitorang lalu tu, kebetulan saya yang paling dekat dengan promoter
Adik yang paling muda datang hampir sangat sambil tanya
"Kak, maaf nak tanya, akak ada anak bawah 10tahun tak?"

Seriously??? Terkejut ok,,, ingatkan nak suruh tulis nama macam biasa

"Maaf yer, saya belum kawen lagi so belum ada anak"
 Terus kitorang cepat-cepat blah sebab terkejut dengan soalan tu

Haahahaa..
BTW, thanks atas ingatan...


Balik opis ni, sambil berpikir 
Tetiba rasa kesian pulak kat adik tu
Nampak dia muda sangat
Mesti dia baru kerja
Haish... adeh la, payah sungguh jadi wanita keibuan ni
Harap-harap adik tu dapat la customer yang ada anak bawah 10tahun
*Patut bagi syazana yang jawab soalan adik tu, sbb anak syazana dah besar


 

Peminat SitiNordiana

Zu, sorry!!!!
Tapi nak bagitahu jugak
Semalam Zati dah belasah aku sampai lebam tangan, nasib baik aku tengah drive, aku terpaksa hadap jela.. Tak boleh nak melawan..
Siku si Zati dah la tajam (dia kan kurus kering), hampir sepuluh kali di sikunya aku..
Suka la dia sebab aku tak dapat nak elak..

Hang mesti konpius kan kenapa aku say sorry awal-awal
Aku tak boleh la nak simpan cerita ni lama-lama
Sebenarnya kan


ermmmmmmmmmmm


Muhsin....


Muhsin tu bukan nama sebenar...


Nanti aku tulis novel cerita Muhsin tu
Aku tak sempat lagi, nak kena sediakan proposal cepat sebelum bos hang sound aku dalam meeting lagi
Tapi, hang kena la bekap aku, aku tulis blog ni pun demi nak asah bakat menulis jugak
Technical writing dengan freedom writing perlukan kemahiran yang hampir sama
Writing ni kalau tanpa penyambung kata, tak sedap ayat dia, be it technical or non-technical write-up
Jadi kemahiran memanipulasi ayat tu sangat penting
Macam perempuan cantik, kalau ada value added pembersih dan pandai masak tu kira bonus, tapi  kalau pandai tajwid tu kira perfect la
Nampak tak, kita nak perfect, bukan setakat bonus
Nak hantar proposal juta-juta kena la prepare setahun...hahahaha
Kena ambik cuti sebulan travel pusing europe carik idea

*Padahal gaji 0.003% je dari sejuta tu, jenuh nak ganti kalau projek gagal

Sekarang ni semua nak kena kaitkan dengan perempuan cantik
Ada satu cerita dalam page troll KRT (sebab kawan share paksa suruh baca)
Perempuan tu bagitahu yang dia gemok sebenarnya
"Orang lain gemok kena kutuk tak cantik, aku gemok kena tuduh mengandung"
Padahal dia tak kahwin lagi

Memang kena cili la mulut puaka mana dok tuduh orang gemok mengandung
Sebagai salah seorang ahli persatuan gemok
Hurmmmmmm... cubit peha kanan, peha kiri yang bengkak tahu!!!!!

(Macam aku pergi beli baju kebarung ready made, dah ambik size L nak try... Sekali promoter tu sound, "Kak, try XL atau XXL, tak muat rasanya L"........ End up pakai L elok je, even kalau pakai M pun tak menggelebeh pun......eeeeeeeeeeeeeee macam nak ajak adik promoter tu pergi coffee-coffeee je)..... 


Ok, tarik nafas dayah!!!!!!!!

 

Zu, Muhsin tu watak khayalan 
Tak wujud, so, please jangan tanya i lagi yer lepas ni
Sampai la i update kat you nanti
Dan
Tolong jangan meroyan sekarang
Keep Calm and Keep Zikr....


Ok, berbalik kepada siti nordiana ni
Suara dia kenapa merdu berlemak sangat
Sedapnyaaaaa

Dulu, i tak minat pun penyanyi ni
Tapi, lepas gegar vaganza yang siti nordiana menang tu
I dah jadi die hard fan dia dah

Lagu dia waktu dalam gegar vaganza semua sedap-sedap lemak berkrim

Tah la, bila dengar suara dia, terbayang memori lama
Memori waktu pergi konferens kat Mie Perfecture
Gila lama punya memori
So, bila-bila i pasang je utube lagu sitinordiana kat opis tu
Pepaham jela 
Perempuan ni meroyan lagi ni

Masalahnya sekarang
Hampir hari-hari pasang utube ulang-ulang lagu yang sama
Sampai semua dalam opis cemuih dengar
hahahahahahahahahahaha

Padan muka depa
Pakai la earphone
Sebab earphone i tertinggal kat kampung
kihkihkih


I tengah cari solution sekarang ni
Cemana nak get rid semua memori pasal sitinordiana
Masalah krisis identiti sangat
Arghhhhhhh


I kena pergi balik la ke Jepun
Kena ni
Hantar balik saka ni ke sana



Thursday, July 27, 2017

Madah Berhelah



Assalamualaikum semua..

Dah lewat tengah malam, tapi tak boleh nak tidor sebab tengah usaha nak habiskan satu mug nescafe.. Harini memang hari nescafe, dari breakfast lunch dan sekarang supper. Harap esok boleh pergi kerja awal sikit as esok pagi ada meeting.. Hari-hari meeting, be it meeting within sirim staff or dengan kampeni luar.. Nasib baik la bukan jadi bos.. Tapi jadi bos pun best jugak, cakap je, yang kena deliver anak buah..
Hey Zu, jangan nak cerita dekat bos pulak.. Bos kita tu baik ok.. Sopan dan berdiplomasi, mana nak cari bos minta maaf kat staff padahal staff tak terpikir langsung pun nak terasa hati dekat soalan bos..

Sebenarnya banyak benda nak cerita kat sini.. Banyak sangat sampai tak tahu nak mula dari mana.. Ni kang, ada jugak isu yang aku tertinggal nak hapdet kat sini.. Tapi kali ni nak letak gambar raya di SIRIM.. Sebab ada gambar kita kan, walaupun gemok, ku tempek jua disini.. Dah lama sangat takda gambar menarik nak dikongsi.. Semua gambar yang ada gambar muka tak pakai lipstick, mana best nak tempek… Dah la jerawat tumbuh bak cendawan kat area dagu.. Sampaikan colleague google apa kah kaitan jerawat didagu.. Rupanya masalah hormone.. Kena kahwin ni dayah!!!!!

Ok.. kita ikut yang paling utama la eh..

1. TN50
 
I ni bukanlah ahli politik or pakar ilmuwan, tapi, sebagai anak jati negeri kedah… I ni dah melalui zaman Kedah Maju 2010… 2010 yang telah ditinggalkan hampir 7tahun.. Setelah 7tahun, masalah air di Kedah semakin kronik.. Kita ambik satu jela, AIR.. Bertahun tahun isu air.. 7 tahun setelah maju pun tak setel..

Dari sekolah rendah lagi kita dah start menyanyi lagu Wawasan 2020.. Waktu sekolah tak sabar nak tunggu umur 35tahun, sebab akan melalui tahun 2020..

Waktu tu dah terbayang, anak dah sekolah rendah, pakai kereta Volvo, rumah bangle 3 tingkat, ada bibik setiap tingkat, and macam-macam la yang indah permai.. Bahagia macam dalam syurga dunia la kengkononnya tahun 2020.. Futuristik gila.. 

Dulu kalau kelas lukisan memang cikgu akan suruh lukis dunia pada zaman 2020.. Satu Malaysia membayangkan kita akan naik kereta terbang, bangunan semua jenis pencakar langit, manusia pelik-pelik, kira canggih tak terkata la tahun 2020.. 

Cer tengok sekarang, less than 2.5years nak capai 2020, masalah social meruncing, ketegangan politik yang ketara, isu morality yang sangat tak bertamadun, kepincangan kereta kesayangan negara, Felda yang disalahguna, dan terlalu duniawi lagi la isu yang ada… 

I umur 65tahun semasa agenda ini akan dipost mortem, entahkan sempat hidup ke tak.. Agaknya masa 2050 tu, ada beratus parti yang bertanding waktu pilihanraya.. Lepas ni kena lebih terbuka nak melihat negara pada 2050.. Maybe masa tu seorang PATI menjadi pemerintah..hahahahahaha… Who knows


2. SADA 

Macam biasa lah SADA ni, katanya nak maju dah bulan OGOS ni.. Tengoklah mampu ke tak nak maju..

Makcik saya punya la pertahankan SADA, kengkonon air SADA akan kembali normal bulan OGOS, siap bagitau lagi itu kenyataan rasmi dari SADA..
Dah ler makcik, korek jela telaga.. At least tak merasa air teh ais sekali sekala... Air dah la jernih, sedap pulak bila mandi, rasa fresh sangat.. Minum pun sedap (bergantung kepada tahap ketebalan lidah individu)

Raya keberapa tah, saya dah masuk opis dah masa tu, kawan masih dok bercuti di Alor Setar.. Tetiba dia mesej bagitahu yang dia tak pernah tahu SADA ada building office yang gah dan besar ditengah bandaraya Alor Setar..

Balas saya,
"Harapkan bangunan je gagah megah perkasa kat tengah bandar, servis hampeh.. Umpama perempuan cantik yang pengotor".... nampak tak betapa marahnya dengan SADA... 

I harap lepas raya haji ni, SADA dah insaf dan tak kencing kitorang lagi.. Cukup-cukuplah...


3. Linkin Park
 
I tahu pasal penyanyi LP ni mati sebab nampak David Beckham update kat newsfeed dia.. Mula-mula tak tahu pun sapa, lepas tu nampak kawan-kawan ramai yang update siap tulis kronologi kenangan mereka membesar dengan LP..

I ni bukan peminat lagu mat saleh, saya kan melayu pop balada.. I dengar lagu kumpulan zaman 80an.. I tak kenal langsung LP and tak pernah dengar and minat LP.. Kumpulan nsyn and BSB tahu sikit-sikit lagu depa sebab zaman asrama dulu kakak-kakak senior selalu nyanyi ramai-ramai time berkumpul morning walk. Seronoknya menyanyi aka miming pagipagi dengan tak mandi itu, hahahahaha.. Tak pernah tahu apa itu busuk zaman sekolah dulu.. kahkahkah

Nasib la tak minat lagu-lagu sakit telinga takdak masa depan ni, so, aku tumpang kesian bila kawan-kawan sedih si vokalis LP ni meninggal… Yela, kita kena menghormati minat semua orang, macam mana sesetengah orang tak boleh digest bila tau saya suka lagu melayu tahun 70-80an..

Asalkan masing-masing bahagia, hentam sajalah labu


 4. My Friend is getting married
 
Yes… kalau you rasa status ni refer kat you, congratulation… Im soo happy
Kalau Allah dah kata inilah akhirnya, sebagai kawan, I tumpang gembira.. Kita ni, tak boleh tersenyum duduk bersanding, dapat tengok kawan baik duduk bersanding pun dah senyum lebaq..

Bak kata kakak saya, kita tak boleh dapat semua benda.. kena la belajar menerima ujian masing-masing..

Yon pun nak kahwin hujung tahun ni, bulan Disember.. Untung la, dah kali ke-2 kahwin, hahahaha..
Kuang jaq sangat dayah ni …

 
5. Belajar menjadi lebih COOL
 
Betol la orang kata, perempuan tak kawen bila umur 30an ni cepat emosi..
Depends la jugak, kekadang terlebih cool sampai semua benda lupa nak buat, kadang terlalu emosi sampai silap sekecik kuman pun nak naik angin…

Dayah, kena lebih diplomasi lepas ni.. Jangan biar emosi control perlakuan and tutur kata.. be COOL ok.. relax, jangan stress and eat more, ehhhhhh

Lepas ni, update blog lebih sikit


6. GAMBAR TERKINI…. hihihihihi

Hai sayang... rindunya budak debab ni

Ni group Powerpuff Girls.. Tapi ada sorang mak gegirl kat situ

Kawan sekolah menengah sampai sekarang

Ini geng BFF sekolah rendah

Kawan sekolah menengah.. Lama tak jumpa Azer, after form 5 terus masing-masing bawak diri..

Geng Sokmo Makan yang masih tinggal.. hihi

Geng Projek QD Huda.. dengan adik-adik praktikal

Geng Sensor Kulim

Geng Georgeous Smartfon Gurls.. the only yang hadir masa jamuan raya..

Menteri Sains and Teknologi datang ke Kulim.. 

Raja segala raja.. Yang bertakhta dihatiku