Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Tuesday, April 4, 2017

Zuhana the PA and new President

Zuhana, yang gaji RM5300 kat shah alam tu, merajuk..

Sebabnya, kitorang kawan-kawannya ni telah mem’prank’kan dia..

Kesian beliau, maafkan lah kami zuhana

See, I buat permohonan maaf dimedia elektronik lagi.. kelas kau!!!!

Kawan-kawan ni bukan apa, kadang-kadang melawak kasar sangat

Tapi tak sangka la pulak beliau betol-betol bersemuka dimedia elektronik dengan bigboss tu..

Aduyai… 
zuhana...zuhana....



Zuhana, I know you are reading, we are sorry k..

Zuhana, hang kena tahu, tahap buat tak kisah aku agak tinggi, hang toksah nak merajuk sangat dengan aku.. habaq ja lain kali kata hang kecik hati, kan senang… Baru aku tau kata hang kecik hati… hahahaha..





Actually harini kami ada perhimpunan menyambut presiden baru


Personally (from my personal view), his very first speech memang best la, dengan video the beauty of team work yang beliau sediakan, memang sangat mengujakan la.. The way dia susun content slide presentation and elaborate tu looked promising.. Membuatkan Im looking forward sesangat nak tengok beliau merealisasikan impian beliau, bring our organization together with us, to be an intelligent research technological organization, and to be among 50 best government research organisation.. Mission yang sangat besar and he talked all about research.. on how to convert technological innovation becoming economic currency…



Lets, walk the talk…



Tak sabar!!!!




What make me more tak sabar adalah kerana beliau adalah seorang pakar dalam bidang bioimaging..



Bioimaging!!!! Bioimaging gais….



Bioimaging adalah bidang yang saya belajar di Japan selama 3 bulan, and disebabkan bioimaging juga Shan datang ke Malaysia untuk bersama-sama saya operating our new confocal microscope for life-science imaging.. 

When I first search pasal bioimaging last 3-4 years back, tak ramai and almost none la Malaysian yang work on bioimaging (using quantum dots).. 

But our new CEO had producing a book on bioimaging for biomedical and clinical application.. wow!!!!!

He’s an expert!!!!




Im so glad.. I had a very high expectation on him to bring optical imaging research for high end application…




Di kenang kembali, saya pernah tulis bahawa saya seronok masuk kumpulan kerja baharu..




Deep inside, rasa betapa ruginya invest duit hantar I pergi training sehingga ke Japan and turut jemput Shan and lastly I ditendang ke group lain. Im not questioning the decision as I know god has a better plan for me..

But, I lost the opportunity to develop the skill on how to prepare the cell, staining the cell and imaging the cell.. Im also lost the ability to collaborate with NIMS, as Ive informed Professor that Ive been dropped from biomedical group and got transferred to another group.. and Madoka pun terkejut bila I bagitahu I dah tak work on bioimaging…



Takpa la, at least I ada experienced on it.



Hey, ingat senang nak imaged cell pakai confocal!!! I sampai tertidor-tidor depan microscope tau cari imej cell tak jumpa…



I really looking forward to deal with confocal microscope again!!!!

 
our first day training with Dr Siang from Carl Zeiss and we became friend, sangat baik beliau, anytime I tanya soalan, tak pernah lokek dengan jawapan dan cadangan...

When Shan came to Malaysia and we are discussing on cell staining method. Abaikan labmate yang sibuk nak selfie dan sorang lagi yang tengah berpinau mata calculate bilangan cell...

Everything happen for a reason, right???

 Mesti Zuhana kata, hg ni dayah, keja nak up kerja sendiri ja.. hahahahaha
Sapa lagi nak up kalau bukan aku... hang dah sibuk jadi PA bos, dah tahap rancang roadmap organisasi, orang hebat dan turut membesar dah sekarang...




Btw, weekend ni akan ada satu percutian ke “The Maldives of Asia”… hehehe.. Ini pun tak sabar ni.. Tapi duit belum tukar lagi, currency kita teruknya la hai… parah betol poket, tapi memang dah lama nak bercuti ke sini.. Nasib la ada kawan sekolah rendah and menengah yang memang bercinta juga nak ke sana…

Hello, Maldives of Asia!!!!…