Everything Happen For A Reason

Everything Happen For A Reason

Wednesday, January 9, 2019

Kenangan 2018, Selamat Datang 2019

Halla Halla Halla..

Tudia, penangan drama pujaan hati kanda
kihkih

Alhamdulillah,
akhirnya 2019 menjelma

Aku ni memang nakkkkk sangat 2018 berakhir dengan cepat
Sangat tak sabar
Sakit mata rasa dok tengok angka 2018 tiap kali tulis tarikh kat buku nota

2018
Penuh kisah duka dan lara
Stress dengan kerja, meluat, bukan stress dah, ni memang tahap meluat
Meluat dengan kerenah manusia

2018 cuma mampu bercuti ke Langkawi jer masa awal tahun, itu pun sebab aku memang gila sangat nak ke Pulau Tuba
Selebihnya 2018 diisi dengan komitmen kerja dan keluarga

Asyik outstation, terpaksa bekerja di kilang, sampaikan kadang aku lupa hari apa,
Paling sadis masa birthday yang jatuh pada hari sabtu, aku di kilang entertain customer, 
menangis ok dalam hati
Meronta dalam hati... awat aku jadi lagu ni?? Aku patut pakai lawa-lawa keluaq celebrate.. 



2018,
Aku kenal makna anxiety
Setelah melalui episod penuh libung dihati sewaktu bapak dihospital
Kalau lah episod seminggu bapak dihospital boleh diluputkan
Mungkin aku tak kenal makna anxiety

2018,
2 minggu selepas bapak meninggal,
Birthday aku selepas tu,
tahun paling banyak aku dapat hadiah birthday
Siap dapat delivery balloon dan flowers + chocolates bouquet dari sahabat karib (Yon)
Dapat sepotong kek delivery ke kilang dari zuhana + KFC too
Dapat kain batik dari zilah debab
Oh, dapat skincare dari syazana, dia bagi a day before my birthday
Dan paling havoc
Dapat kasut sketchers dari Eju
What did I do to deserve all these?

2018,
2 kali ke Singapore
3 kali ke Kelantan
dan bekerja dengan team yang best
Ni je la projek yang best pun
hahahaha

Mei 2018- Ke Kelantan untuk labwork

Ogos 2018 - Ke Singapore untuk training
Ogos 2018 - Ke Shah Alam untuk repeat experiment singapore

Ogos 2018 - Selepas balik dari Shah Alam, bapak meninggal
September - Ke Kelantan untuk validate experiment Singapore
November to Disember - Ke Singapore for labwork
Disember - Ke Shah Alam untuk repeat experiment singapore
Its like de ja vu.... takut sangat
End Disember to early Jan - Ke Kelantan untuk validate experiment singapore

Memang takut sangat masa balik dari shah alam bulan disember lepas, jangan lah sesuatu yang buruk berlaku dekat famili member, tak boleh rasanya nak terima any kehilangan

Melalui projek hat jalan merata ni aku jumpa dengan manusia yang mengajar aku macam-macam,
They taught me bahawa, kita kena enjoy dengan kehidupan, kerja ni letak sat kat belakang
I even asked them, korang memang tak pernah rasa depress ker?
And Leon pun pesan, dont overwork, nanti sel otak rosak, like seriously?
I adore my boss on her positive vibes, 
I adore Dr Hanim bila dia habaq yang bila dia cuti dia lupa pasal kerja, arghhhh, i nak jugak macam tu pls.....
Samsulida pulak ajar I bila balik rumah jangan pegang fon... but i cannot lah.. how meh? And she also taught me to never trust a person too much, like erkkkkk (dia bukan ajar, dia cerita je, aku interprete sendiri), and dia ajar suruh letak soda bikarbonate dekat muka 2x seminggu, hahahaha, dan paling best sebab dia kuat shopping dan kuat makan, aku makan mekdi hari-hari kat singapore sebab minah ni la, balik malaysia nampak lambang mekdi terus aku nak termuntah, overdose mekdi dah aku ni...

Masa I pergi singapore haritu, Leon ajar I minum coke campur 5% of sprite (tau la saintis, tak perlu la sebut 5% dekat cashier mekdi tu, sebut je la mix dengan sikit sprite, bongok la mamat tu), pastu dia ajar i kalau nak minta fries mintak yang panas, pastu dia ajar i minum teh+kopi, Nanti kalau datang singapore dia nak bawak ke NTU dan makan nasi ayam penyet paling pedas tapi sedap katanya (tak halal siap hang)... And he taught me sometimes kita kena belajar give in.. Tapi dalam masa yang sama kena firm... Banyak nya aku belajar dari mamat ni.. Oh, aku belajar resepi dan cara nak masak carrot fried cake too (walaupun awalnya dia kata tak halal sebab malas nak layan soalan aku)...

And the most important person,
I learnt macam mana nak bersiang sotong dari Zuhana... OMG... Dah lama dah dia bagitahu, maybe 3 to 4 yrs back.. Tapi memang aku belajar cara bersiang sotong dari zuhana.. patut la selama ni kalau aku masak makanan letak sotong orang akan tanya aku reti basuh sotong ke tak, rupanya selama ni aku tak tau yang kita kena buang menatang kat area mata sotong tu... Bongok gila dayah.. Zuhana taught me toooooo many things.. Lenguh tangan nak type.. Too many things I learnt from her, I dont know macam mana nak say tq, so, aku selalu la marah dia sebagai tanda terima kasih.. Well, aku kan special..


Berkenaan famili,
semua masih dalam fasa menerima,
Its not easy, but everybody are coping well
Sooner or later, keadaan akan kembali ceria
I rasa kena cat semula rumah tu
Sebab rumah tu adalah sentuhan terakhir bapak
Dia cat dengan tangan dia sendiri sebab tak puas hati bila orang lain buat


Alhamdulillah

Akhirnya 2018 berlalu

Semoga 2019 membuka lembaran baru

Terima kasih 2018 untuk semua kenangan dan pengalaman
Terima kasih untuk kasih sayang dan pengajaran

2019, semoga senyuman kita lebih lebar

notakaki: esok nak naik ets ke Kl sentral, lepas tu nak ke klia2, lepas tu nak naik katebang.... nak pergi tempat impian kiteeeeeee... yeayy


Post a Comment